Informatikai és fotós könyvek

Webfejlesztő könyvcsomag - akció

  • Nyelv:magyar
  • Kivitelezés:puhatáblás
  • Oldalszám:672 + 304
  • Készletinfó: Raktáron
  • Betekintő:

Bolti ár: 12 190 Ft

Engedmény: 54%

Akciós ár: 5 500 Ft

Az akció a készlet erejéig tart.


PHP és MYSQL webfejlesztőknek + Bemutatkozik a HTML5

PHP és MYSQL webfejlesztőknek

Letölthető tartalomjegyzék és mintaoldal: PHP és MySQL webfejlesztőknek mintafejezet

A PHP és a MySQL népszerű, nyílt forráskódú technológia, amelyek segítségével rövid idő alatt fejleszthetők adatbázis-vezérelt webes alkalmazások. A PHP igen hatékony programozási nyelv, használatával funkciókban gazdag webes megoldásokat hozhatnak létre a fejlesztők. A MySQL pedig kiválóan integrálható a PHP-vel, ideális, gyors és megbízható adatbázis a dinamikus, internetalapú alkalmazásokhoz.

A könyvből kiderül, hogyan lehet ezen eszközök együttes használatával hatékony és interaktív webes alkalmazásokat előállítani. Jól érthetően átveszi a PHP nyelv alapjait, elmagyarázza, hogyan tudunk MySQL adatbázist létrehozni és dolgozni vele, majd bemutatja, miként lehet PHP segítségével kapcsolatba lépni az adatbázissal és a kiszolgálóval.

A gyakorlati megközelítést követő kiadvány számos példával szemlélteti az olyan gyakran előforduló feladatokat, mint a felhasználók hitelesítése, online bevásárlókosár fejlesztése, PDF dokumentumok és képek dinamikus előállítása, e-mailek küldése és kezelése, webes fórum fejlesztése, Web Services felülethez kapcsolódás XML segítségével és Ajax-alapú interaktivitást nyújtó Web 2.0-s alkalmazások fejlesztése.

A PHP és MySQL webfejlesztőknek című kötet a mű előző kiadásának frissített, átdolgozott és kibővített változata: a PHP 5. és 5.3. verziója közötti fejlesztéseket, illetve a MySQL 5.1 verziójában bevezetett új funkciókat is tartalmazza.

Internetről letölthető példafájlok.

PHP-vel és MySQL-lel dolgozó fejlesztők számára nélkülözhetetlen kiadvány. Nagyon ajánlott mindenkinek -The Internet Writing Journal.
Kiváló könyv a PHP gyors elsajátítására, amely a MySQL-t is átfogóan bemutatja -WebDynamic.

Luke Welling és Laura Thomson több mint egy éve dolgoznak PHP-vel és MySQL-lel, illetve írnak róluk. Rendszeresen előadói a nyílt forráskódú fejlesztéssel foglalkozó konferenciáknak. Luke jelenleg webes alkalmazástervező az OmniTI-nál, Lara vezető szoftvermérnök a Mozilla Corporation webes csapatában.

Bemutatkozik a HTML5

A HTML5 folyamatosan fejlődik, a böngészők nyaktörő sebességgel adaptálják az új szabványt, a HTML5-weboldalak pedig gomba módra szaporodnak.

Mindez minden eddiginél fontosabbá teszi, hogy megismerkedj a web- és az alkalmazásfejlesztés új, izgalmas lehetőségeivel. Pontosan ezért készítettük el könyvünk második kiadását, hogy segítségével képben maradhass az aktuális fejlesztésekkel. A könyvből megtudhatod, hogyan kezdd el alkalmazni a nyelvet akár már ma, hogy előnyeit már a mostani böngészőkben is kihasználhasd. Figyelmünket a gyakorlati dolgokra összpontosítjuk – a problémákra, amelyeket a HTML5 most azonnal megold számunkra. A könyv gyakorlati példakódjaiból az alábbi témaköröket sajátíthatod el:

Weboldalaid tartalmasabbá és használhatóbbá tétele az új szemantika és struktúrák használatával
A legfontosabb, már megvalósított JavaScript API-k alkalmazása
Natív multimédia vezérlése
Intelligensebb webes űrlapok készítése
Az új adattárolási lehetőségek használata és webes adatbázisok, például Web SQL és IndexedDB létrehozása
Webes vagy mobilalkalmazások továbbfejlesztése helymeghatározással

Az új kiadás újdonságai:

A <canvas> elem és az offline adattárolási lehetőségek részletesebb bemutatása
A hang- és videoanyagok új <track> elemének, a feliratozási formátumoknak és a böngészőn belüli webes konferenciáknak ismertetése
A böngészési előzmények vezérlőinek bemutatása a jobban használható és könyvjelzőzhető alkalmazásokért
A könyvben szereplő összes kód (és számos további tartalom) elérhető a www.introducinghtml5.com oldalon.

„Új szemantikájával, natív médiájával, a hanganyagok, a videók és a rajzolás beépített támogatásával a HTML5 alapjaiban változtatja meg a webfejlesztés folyamatát. Bruce és Remy bemutatja, hogyan használjuk ezeket és a HTML5 egyéb funkcióit már a szabvány véglegesítése előtt.”

Tantek Çelik, Microformats.org

„A könyv stabil alapokat ad, és bepillantást enged az izgalmas új specifikáció, a HTML5 kulisszái mögé. A szerzők azon szűk csoport tagjai közé tartoznak, akik több mint három éve használják a HTML5-öt. Az ő mondanivalójukra mindenképpen érdemes figyelni.”

Christian Heilmann,
Yahoo! Developer Network

Bruce Lawson az Opera Software webes nagykövete. Ő a szerzője többek között a Web Accessibility: Web Standards and Regulatory Compliance (friends of ED kiadó) és a Usability: The Site Speaks for Itself (társszerző: Molly Holzschlag, glasshaus) című kiadványoknak.

Remy Sharp fejlesztő, előadó, blogger és szerző, aki Left Logic nevű saját, brightoni központú fejlesztőcégét irányítja. Nem csak programoz HTML5, JavaScript, jQuery, Node, CSS, PHP és egyéb nyelveken, hanem ír is róluk.


Kapcsolódó termékek