Informatikai és fotós könyvek

  • Bemutatkozik a HTML5

Bemutatkozik a HTML5

  • Nyelv:magyar
  • Szerző:Bruce Lawson, Remy Sharp
  • Kiadás ideje:2013
  • ISBN:9789639929289
  • Kivitelezés:puhatáblás
  • Oldalszám:304
  • Készletinfó: Raktáron
  • Betekintő:

Bolti ár: 4 200 Ft

Engedmény: 28%

Akciós ár: 3 000 Ft

A HTML5 folyamatosan fejlődik, a böngészők nyaktörő sebességgel adaptálják az új szabványt, a HTML5-weboldalak pedig gomba módra szaporodnak.

Mindez minden eddiginél fontosabbá teszi, hogy megismerkedj a web- és az alkalmazásfejlesztés új, izgalmas lehetőségeivel. Pontosan ezért készítettük el könyvünk második kiadását, hogy segítségével képben maradhass az aktuális fejlesztésekkel. A könyvből megtudhatod, hogyan kezdd el alkalmazni a nyelvet akár már ma, hogy előnyeit már a mostani böngészőkben is kihasználhasd. Figyelmünket a gyakorlati dolgokra összpontosítjuk – a problémákra, amelyeket a HTML5 most azonnal megold számunkra. A könyv gyakorlati példakódjaiból az alábbi témaköröket sajátíthatod el:

Weboldalaid tartalmasabbá és használhatóbbá tétele az új szemantika és struktúrák használatával
A legfontosabb, már megvalósított JavaScript API-k alkalmazása
Natív multimédia vezérlése
Intelligensebb webes űrlapok készítése
Az új adattárolási lehetőségek használata és webes adatbázisok, például Web SQL és IndexedDB létrehozása
Webes vagy mobilalkalmazások továbbfejlesztése helymeghatározással

Az új kiadás újdonságai:

A <canvas> elem és az offline adattárolási lehetőségek részletesebb bemutatása
A hang- és videoanyagok új <track> elemének, a feliratozási formátumoknak és a böngészőn belüli webes konferenciáknak ismertetése
A böngészési előzmények vezérlőinek bemutatása a jobban használható és könyvjelzőzhető alkalmazásokért
A könyvben szereplő összes kód (és számos további tartalom) elérhető a www.introducinghtml5.com oldalon.

„Új szemantikájával, natív médiájával, a hanganyagok, a videók és a rajzolás beépített támogatásával a HTML5 alapjaiban változtatja meg a webfejlesztés folyamatát. Bruce és Remy bemutatja, hogyan használjuk ezeket és a HTML5 egyéb funkcióit már a szabvány véglegesítése előtt.”

Tantek Çelik, Microformats.org

„A könyv stabil alapokat ad, és bepillantást enged az izgalmas új specifikáció, a HTML5 kulisszái mögé. A szerzők azon szűk csoport tagjai közé tartoznak, akik több mint három éve használják a HTML5-öt. Az ő mondanivalójukra mindenképpen érdemes figyelni.”

Christian Heilmann,
Yahoo! Developer Network

Bruce Lawson az Opera Software webes nagykövete. Ő a szerzője többek között a Web Accessibility: Web Standards and Regulatory Compliance (friends of ED kiadó) és a Usability: The Site Speaks for Itself (társszerző: Molly Holzschlag, glasshaus) című kiadványoknak.

Remy Sharp fejlesztő, előadó, blogger és szerző, aki Left Logic nevű saját, brightoni központú fejlesztőcégét irányítja. Nem csak programoz HTML5, JavaScript, jQuery, Node, CSS, PHP és egyéb nyelveken, hanem ír is róluk.

Kapcsolódó termékek