főoldal | számítástechnika | Sziklai János, Baráth Gábor - MacTértem - Windowsról Mac OS X-re váltóknak

Sziklai János, Baráth Gábor - MacTértem - Windowsról Mac OS X-re váltóknak

Kiadás dátuma: 2009. Március. 23
ISBN: 9789638773494
Méret: 168x238
Oldalszám: 172
Nyelv: magyar
Súly: 0,4 kg
 

Online rendelés (Az általunk üzemeltetett InterBook áruházban)

 

Miről szól a könyv?

A MacTértem egy több szempontból is rendhagyó szakkönyv. Először is, mert egy képzeletbeli Windows felhasználó történetét meséli el attól a pillanattól, hogy először találkozott a Mac-kel egészen odáig, amikor berendezkedett az új gépén. A könyvből kiderül, hogyan rendezhetjük be Macintosh számítógépünket főként ingyenes vagy olcsó szoftverek segítségével, úgy hogy a lehető legkellemesebb környezet fogadjon bennünket akár munkáról akár szórakozásról van szó.

Másodszor azért rendhagyó, mert éppen ebből a történet mesélésből fakadóan, szakít a hagyományos többes szám első személyben írt szakkönyv stílussal és barátságosan tegeződve osztja meg az információkat az olvasóval, mintha csak egy ismerőse vagy barátja segíteni neki.

A már gyakorlott Windows felhasználók, megtudhatják a könyvből, hogy a megszokott Windowsos fogások miként működnek Mac OS X alatt és hogy a Windows alatt megismert és egyes feladatokra használt szoftvereknek mik a Mac OS X alatti megfelelői. A Mactértem sorra veszi az operációs rendszerek közötti különbségeket és a hasonlóságokat, hogy megkönnyítse az átállást Windowsról Mac OS X-re.

De a könyv hasznos azoknak a felhasználóknak is, akik már használták a Mac OS X-et, hiszen egy sor a Mac OS X mindennapi használata közben hasznosítható trükköt tudhatunk meg belőle. Megismerhetünk belőle egy sor - a legtöbbször ingyenesen beszerezhető - programot, melyek elengedhetetlenül fontosak vagy kényelmesebbé teszik a napi munkát a Mac OS X operációs rendszerrel.


Ferenczy Gábor ajánlásával (Almalap, a Mac OS X Leopárd kézikönyv szerzője)

"Switcher - ez az angolszász neve annak, aki pécéről Macre vált. A váltást (switch) sokan mesélték el, pár szájton, blogon, közösségi oldalon meg is írták.
Amikor a Macintosh számítógépről - és gyártójáról, az Apple cégről - beszélünk, előbb-utóbb előkerül az analógia, amely szerint az Apple és/vagy a Mac egyfajta egyháznak feleltetődik meg. Steve Jobs, az Apple egyik alapítója és irányítója a vallás karizmatikus vezetője, a maces rajongók pedig fenntartás nélkül üdvözlik, bármit mutat is be Steve egy-egy rockkoncerthez hasonlító rendezvényen. És ott vannak a nagy templomoknak megfelelő Apple Store-ok Amerikában vagy Londonban, Münchenben. A kisebb szentélyekbe - amelyeket a fogyasztás csarnokaiban, a plázákban találunk - már itthon is betérhetünk. A Mac szépségéről, a Mac jóságáról nem is az Apple győz meg minket. Akadnak önkéntesek, akik a médiában hirdetik a Mac elsőbbségét, magukat pedig evangelistának titulálják.
De térítő minden maces - óhatatlanul. Az Apple marketinggépezete - tanítandó módon - támogatja is a térítést, a cég a mi adományainkból, akarom mondani, vásárlásainkból él. A térítés kiszemelt célpontjai a pécések, akik - számunkra, macesek számára - érthetetlen módon ragaszkodnak a böhöm, bézs, zúgó téglatest gépekhez és a rajtuk futó Windows verzióihoz. A térítés marketingeszköze az iPod, az iPhone, amelyek megismertetik a maces életérzést, és a Mac mini is, amely deklaráltan azért szerepel az Apple termékpalettáján, hogy a Macre váltó kis költséggel hatalmas lépést tehessen a napos oldal felé.
Gyere, várunk!"

 

Online rendelés (Az általunk üzemeltetett InterBook áruházban)


Tartalom


Köszönetnyilvánítás I
Előszó I I
I. A mulatság 1
1. Minden kezdet nehéz 3
2. Törióra 5
3. Felületesen 10
4. Rivaldafényben 16
5. H. G. Wells után szabadon 20
6. Magyarán szólva 22
II . A dolgos hétköznapok 71
1. Bevásárlás 73
2. A kávézóban 75
3. Világháló 88
4. Szövegelés 92
5. Kommunikáció 97
6. Segítséééég. 103
7. Iroda biroda-lom 108
8. Képek kezelése 113
9. Rodeó, videó. 118
10. Nyissunk ablakot! 122
11. Game over 138
12. Programozásra adom a fejem 142
13. Minden jó, ha jó a vége 148
III . Függelékek 149
Windows alatt így működik- hogy is van ez Mac OS X-en? 151
Fontosabb alapértelmezett gyorsbillentyűk 155
Ingyenes alternatívák windowsos programokra Mac OS X alatt 158