főoldal | számítástechnika | Flash 8 Egyszerűen - Kezdőtől középhaladó szintig

Flash 8 Egyszerűen - Kezdőtől középhaladó szintig

Eredeti cím: -
Kiadás dátuma: 2006. július
ISBN: 9638647299
Méret: 168x238
Oldalszám: 208
Nyelv: magyar
Súly: -
tartalomjegyzék  |  mintafejezet  |  a szerzőről

Online rendelés (Az általunk üzemeltetett InterBook áruházban)

Mi is az a Flash?

Legyünk akár egy neves webstúdió grafikusai, egy összetett vállalati rendszer üzemeltetői, vagy éppen egyszerű felhasználói a Világhálónak, mindennapi tevékenységünk során óhatatlanul is találkozunk Flash animációkkal, ha máshol nem, hát kedvenc hírportálunk reklámbannerei képében. A Flash egy olyan, folyamatosan bővülő és megújuló technológia, amely a kilencvenes évek korlátozott sávszélességének határait túlszárnyaló, animációs programból mára egy összetett, ugyanakkor könnyedén kezelhető fejlesztői megoldássá nőtte ki magát.

A Flash egy professzionális animáció-készítő szoftver, amely funkcionalitását és használhatóságát tekintve egyedülálló. Segítségével könnyedén ötvözhetjük pixeles és vektoros képelemeinket, digitális filmfelvételeinket, zenei- és hanganyagainkat, mindezt egy olyan, interaktív környezetben tálalva közönségünk felé, amely valódi élménnyé teheti a megjeleníteni kívánt tartalom böngészését.

A Flash kép, hang, mozgás és interaktivitás egyetlen, igen hatékony eszközben.


A könyv tartalma

A Flash 8 Egyszerűen kézikönyv fejezetei szigorú logikai felépítést követve mutatják be a Flash különböző funkcióit és szolgáltatásait. A Flash animációk elkészítése során felhasználható fájlformátumok és kimeneti állományok ismertetését a rendszerbeállítások tárgyalása követi. A fejlesztői környezet kapcsán kerülnek bemutatásra a grafikai tervezőket és Flash programozókat segítő eszközök és szolgáltatások. A szerkesztés eszközeit részletesen bemutató fejezet alapvetően a grafikus képelemek elkészítésének folyamatáról és az itt alkalmazható megoldásokról szól. Az animációk szinte határtalan világával történő ismerkedést az interaktivitás megvalósításához szükséges egyszerűbb programozási fogalmak tárgyalása követi. A gyakorlati fejezeteket a rendszerkövetelmények felsorolása, valamint egy több száz címszóból álló tárgymutató zárja.Kinek szól a könyv?

A könyv nélkülözhetetlen útmutató mindazok számára, akik az animációk, multimédiás bemutatók, illetve internet-alapú fejlesztések világának e páratlan eszközével kívánnak megismerkedni. Felépítése révén a könyv kiválóan használható csoportos oktatásban és egyéni tanulás során is.

A Flash Egyszerűen kézikönyv fejezetei során felhasznált állományok innen tölthetőek: www.perfactkiado.hu/flashegyszeruen

Online rendelés (Az általunk üzemeltetett InterBook áruházban)


Tartalomjegyzék

Bevezetés

1. Előkészítés
2. A Flash környezete
3. A szerkesztés eszközei
4. Grafikai segédeszközök
5. Animációkészítés
6. Vezérlés és interaktivitás
7. Importálás és exportálás